Boston Public Library
Strategic Planning

The BPL Compass

Johnson Building Improvement Project: Entrance & Lobby

by Gina Perille

The Boylston Street entrance and lobby area of the Central Library in Copley Square could be reconfigured to be more transparent, welcoming, and efficient, and potentially include:

  • An improved public service point at the entrance
  • Reconfiguration of the circulation and work areas to gain efficiency and clarity
  • Reconfiguration of Boston Room for potentially additional commercial space
  • Use of Deferrari Hall as supplemental seating, an exhibition and/or performance space, with the intent of making it a vibrant, lively space for adults to spend time
  • Removal of exterior granite screens on Boylston and Exeter Streets, and the creation of additional garden areas.

 

Tags: ,

Leave a Reply

Please remember the commenting guidelines:
  1. No spam, personal attacks, or rudeness.
  2. Stay on topic.