Boston Public Library
Strategic Planning

The BPL Compass

Central Library Renovation: Community Reading Area

by Gina Perille

BPL2ndfloorcolorgrid

A colorized floor plan of the second floor. Boylston Street is at the bottom of the image.

The second floor of the renovated Johnson Building will include a community reading area with comfortable seating as well as work space for individual and collaborative efforts. In the accompanying image, the community reading area is in the center, bottom. A large, arched window will bring in light from Boylston Street into the reading area as will the skylights in the Johnson Building’s center atrium. Nonfiction collections will be on both sides of the community reading area and near the elevators. The second floor also includes a new children’s library (multi-colored section top right), teen central (gray section top left), and reference area (purple section middle left).

Tags: , ,

Leave a Reply

Please remember the commenting guidelines:
  1. No spam, personal attacks, or rudeness.
  2. Stay on topic.