Strategic Planning

The BPL Compass

Central Library Renovation: Exterior View

by Gina Perille

Part of the phase two work taking place at the Central Library in Copley Square involves the removal of the granite screens that sat in front of the first-floor windows on Boylston Street and Exeter Street. The image below shows the exterior of the Johnson building without the screens. Some of the removed granite screens will be re-used in the project’s exterior paving plan. The silver fence in the foreground is the construction fence that surrounds the site. If you look closely, you can see a compact tractor exiting the former children’s room.

BPL_exteriorBoylstonExeter

Below is a image from the library’s Flickr photostream that shows constructions workers on site outside the Johnson building in June 1972. The granite screens were in place in 1972.

5372671245_817de49296_o

Tags: , ,